Україна має вступити у НАТО "якомога швидше" після закінчення війни - глава Міноборони Британії

Вівторок, 11 липня 2023, 16:53

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що Україна має стати членом НАТО "якомога швидше", але тільки після того, як закінчиться російське вторгнення.

Про це британський міністр сказав в інтерв'ю CNN, повідомляє "Європейська правда".

"Я повністю згоден зі Сполученими Штатами, що ми не можемо прийняти нового члена в розпал конфлікту. Це означало б імпорт війни в Альянс", – зазначив Воллес.

За його словами, члени НАТО повинні "працювати разом, щоб переконатися, що Росія "зазнає невдачі" у розв'язаній нею війні, перш ніж дозволити Україні приєднатися до Альянсу.

Однак тільки-но війна завершиться, НАТО має бути готовим прийняти Україну, додав Воллес.

"Враховуючи, що ми проводимо політику відкритих дверей, важливо заявити, що ми віримо, що Україна дійсно належить до НАТО", – зауважив глава британського Міноборони.

Раніше координатор Ради національної безпеки Білого дому зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі заявляв, що членство України в НАТО в найближчому майбутньому є малоймовірним, оскільки це втягне Альянс у війну з Росією.

Про очікувані рішення щодо України читайте у статті "Зелене світло Швеції, жовте – Україні: Саміт НАТО готує історичні рішення для вступу нових членів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: