Топ-генерал США: Контрнаступ "далекий від провалу", зрозуміло, чому українці йдуть повільно

Вівторок, 18 липня 2023, 22:14

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів армії США генерал Марк Міллі пояснив, що повільний темп контрнаступу України, який триває вже п’ять тижнів, не означає його невдачі, й попереду ще багато боїв.

Про це Міллі сказав у вівторок за підсумками засідання Контактної групи з питань оборони України, передає кореспондент "Європейської правди".

Міллі нагадав, що Росія мала кілька місяців для вибудовування комплексної лінії оборони з мінними полями й інженерними загородженнями – й попри невтішну ситуацію в російському війську, саме мінні поля дозволяють їм і далі вести бої.

Водночас, додав топ-генерал США, Україна ще не задіяла значну частину підготовлених для контрнаступу резервів, зосередивши на "повільному, рішучому й стабільному просуванні через мінні поля".

"Наступ сповільнився. Чому? Тому що реальна війна відрізняється від війни "на папері". Йдеться про реальних людей і реальну техніку, а також про реальні мінні поля, на яких помирають люди. Коли це відбувається, підрозділи уповільнюють рух – і правильно роблять, – щоб вижити й пробратись крізь ці мінні поля", – зазначив Міллі.

"На мій погляд, він (контрнаступ. – Ред.) далекий від провалу. Гадаю, ще надто рано робити висновки, бо попереду ще багато битв. Як ми казали, він буде довгим, складним і кривавим", – додав генерал.

Міллі також заявив, що для контрнаступу коаліція країн-учасниць "Рамштайну" спільно підготувала 17 бойових бригад й понад 63 тисячі військових.

Зазначимо, що в Пентагоні й раніше коментували твердження про те, що контрнаступ Збройних сил України відбувається з меншою швидкістю, ніж очікувалося.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: