Німеччина проти постачання Україні касетних боєприпасів – глава МЗС

П'ятниця, 7 липня 2023, 13:09

Німеччина виступає проти відправки касетних боєприпасів в Україну, заявила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

Про це вона сказала у п'ятницю журналістам на кліматичній конференції у Відні, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Бербок зауважила, що Німеччина, як одна з 111 держав-учасниць Конвенції про касетні боєприпаси, виступає проти їхнього постачання. США, які мають намір здійснити поставку, не є державою-учасницею конвенції, як і Україна та Росія.

На прохання прокоментувати очікувані поставки цих боєприпасів Україні, Бербок сказала: "Я стежила за повідомленнями ЗМІ. Для нас, як для держави-учасниці, угода в Осло є чинною".

Бербок мала на увазі угоду, відкриту для підписання в Осло у 2008 році, яка забороняє використання, накопичення, виробництво і передачу касетних боєприпасів.

За даними ЗМІ, які посилаються на американських посадовців, адміністрація президента США Джо Байдена у п’ятницю оголосить про новий пакет військової допомоги Україні, в якому, зокрема, будуть і касетні снаряди.

У Пентагоні поки офіційно не підтвердили передачу касетних боєприпасів Україні, але зазначили, що це питання справді обговорюють.

Білий дім також заявив, що питання касетних боєприпасів "активно розглядають".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: