Глава Мін’юсту Нідерландів очолила партію Рютте після його відставки

Понеділок, 14 серпня 2023, 14:51

Міністерка юстиції Нідерландів Ділан Єшильгьоз-Зегеріус стала новою главою Народної партії за свободу і демократію (VVD) замість Марка Рютте, який оголосив про рішення піти з політики.

Про це у Twitter повідомила партія VVD, пише "Європейська правда".

Водночас у своєму акаунті в Twitter 46-річна міністерка подякувала за довіру, зауваживши, що це "величезна честь бути лідером VVD".

"А тепер працювати з великою енергією, адже попереду ще багато роботи!", – додала Єшильгьоз-Зегеріус.

Раніше міністерка заявила про готовність обійняти цю посаду та в разі успіху партії на виборах стати прем’єр-міністром.

До того, як очолити міністерство юстиції, Єшильгьоз-Зегеріус була депутаткою парламенту з 2017 по 2021 рік і державною секретаркою з економічних питань та кліматичної політики з 2021 по 2022 рік.

Єшильгьоз-Зегеріус – дочка курдського політичного біженця з Туреччини, який прибув до Нідерландів як шукач притулку, коли вона була ще дитиною.

На початку липня уряд Нідерландів на чолі з Марком Рютте розпався через незгоду окремих партій коаліції з посиленням міграційної політики, що передбачала б можливе розлучення сімей шукачів притулку.

Після відставки свого уряду Рютте заявив, що не висуватиме свою кандидатуру на п'ятий термін і піде з політики після парламентських виборів у листопаді.

Детальніше читайте у статті "ЄвроПравди": Ультраправа відставка: чому йде з політики лідер Нідерландів, який підтримав Україну

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: