У Німеччині не бачать ознак, що з F-16 Україна атакуватиме територію РФ

Понеділок, 21 серпня 2023, 12:48

Голова оборонного комітету Бундестагу Марі-Аґнес Штрак-Ціммерманн привітала надання Нідерландами та Данією винищувачів F-16.

Про це, як пише "Європейська правда", вона сказала в ефірі радіо Deutschlandfunk, повідомляє DW.

За словами голови оборонного комітету Бундестагу, "очевидно, що немає жодних ознак того, що Україна зможе атакувати російську територію" за допомогою F-16.

Штрак-Ціммерманн додала, що рада з приводу рішення надати Україні сучасні винищувачі.

Вона також знову закликала уряд Німеччини якнайшвидше ухвалити рішення про надання Україні далекобійних крилатих ракет Taurus.

"У нас достатньо крилатих ракет Taurus. Ми можемо поставити деякі з них. Вони готові до застосування", – уточнила Штрак-Ціммерманн.

За інформацією видання Spiegel, наразі щодо питання передачі ракет тривають засекречені переговори з представниками оборонної промисловості, оскільки канцлер Олаф Шольц хоче внести технічні модифікації в ракети, щоб унеможливити удари Києвом по російській території, що не стосується окупованого РФ Криму.

Напередодні президент України Володимир Зеленський після візиту в Нідерланди був у Данії. На зустрічі з прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен стало відомо, що Копенгаген вирішив передати Україні 19 винищувачів F-16.

Під час візиту в Нідерланди Зеленський оголосив, що Україна отримає 42 винищувачі F-16 після того, як українські пілоти та інженери завершать навчання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: