У Німеччині посадовець малював свастики на автівках з українськими номерами

Понеділок, 28 серпня 2023, 17:15

У Німеччині суд зобов'язав члена міської ради міста Баден-Баден виплатити штраф після того, як було встановлено, що він намалював свастику на двох автомобілях з українськими номерними знаками.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

Крім свастики посадовець залишив на автомобілях надписи: "F*** UA".

За даними прокуратури Баден-Бадена, чоловіка оштрафували за "використання символіки неконституційних організацій" та образливу поведінку.

Посадовець лишав надписи на автомобілях фломастером у січні та березні цього року.

Постанова про штраф була винесена минулого четверга і ще не була виконана. Якщо представник міської ради не подасть апеляцію, постанова набуде чинності 8 вересня.

Міська влада Баден-Бадена проведе перевірку, щоб з'ясувати, які наслідки ці інциденти можуть мати для порушника. Інформації про те, до якої партії належить політик, не надходило.

Раніше повідомлялося, що в Німеччині виник скандал після того, як в ефірі однієї з передач Deutschlandfunk пролунав коментар про необхідність "четвертувати" президента України Володимира Зеленського для завершення війни.

Перед цим у Кельні силовики обшукали помешкання проросійського подружжя Єлєни Колбасникової та Макса Шлунда, яке організовувало низку проросійських акцій у Німеччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: