У хорватській Далмації скаржаться на напади черепах на людей

фото
Четвер, 3 серпня 2023, 18:37

Протягом кількох останніх днів стало відомо про щонайменше два напади великих черепах на людей на хорватському курортному острові Чіово, що біля узбережжя Далмації.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Slobodna Dalmacija.

Спершу видання повідомило про випадок, коли черепаха напала на відпочивальницю зі Спліта на глибині півтора метра. Її чоловік розповів, що почув крики дружини, а коли підійшов до неї, то побачив велику пляму в морі.

Черепаха залишила на спині жінки шрам довжиною приблизно у 80-100 сантиметрів, а також укус діаметром у 12 сантиметрів. Їй довелось накладати шви на рану.

 

Пізніше стало відомо, що такий само випадок стався й із іншою сім’єю відпочивальників на Чіоко. 32-річний чоловік розповів Slobodna Dalmacija, що черепаха підпливла до узбережжя, коли він і дружина плавали біля берега із шестимісячною донькою – це було її перше купання в морі.

"Ми плавали з малям, повільно йшли на глибину, і одного разу, коли я пірнув, то одразу побачив її (черепаху. – Ред.) під малям. Що я можу сказати, це зустріч віч-на-віч із черепахою вагою біля 50 кілограмів", – розповів чоловік.

Він припустив, що черепаха поводилась агресивно, бо десь неподалік відклала яйця. Дружині з донькою чоловік сказав одразу тікати, але тварина встигла його вкусити.

"Це сталось десь на глибині шести-семи метрів. Її голова – наче дві людські, й вона вся була повністю вкрита молюсками", – згадує він. Але цього разу ніхто не постраждав, а сім’ї вдалось зафільмувати черепаху на узбережжі. Незрозуміло, чи йдеться про ту ж черепаху, що покусала жінку зі Спліта раніше.

Черепахи дуже рідко атакують людей, і в Адріатичному морі досі фіксували вкрай мало подібних випадків. У тварин нема зубів, але дуже міцні щелепи, тож вони можуть завдати поранень м’яких тканин, насамперед у районі ніг.

Раніше повідомлялось, що в Німеччини дикий бізон зі стада, яке переходило автомобільну дорогу, атакував авто і серйозно пошкодив його

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: