У Польщі після погоні з ДТП зупинили автобус із майже 30 нелегальними мігрантами

фото
П'ятниця, 4 серпня 2023, 18:11

Польські правоохоронці після погоні зі стріляниною і ДТП зупинили автобус з великою групою нелегальних мігрантів, майже половина з них – діти. 

Про це повідомляє PAP, пише "Європейська правда".

Прикордонники виявили і спробували зупинити автобус ввечері у четвер неподалік від кордону зі Словаччиною. Чи він прямував на в’їзд, чи виїзд з Польщі, не уточнюють. 

Після чітко поданих команд зупинитися водій проігнорував їх і почав втікати. Наздогнати і зупинити його вдалося в районі населеного пункту Закоп’янка під Краковом. Погоня закінчилась після того, як автобус врізався у машини попереду. Водій після того швидко вискочив і втік, попри попереджувальний вогонь у повітря. Порушника досі шукають за допомогою безпілотників і службових собак. 

В автобусі виявили 28 осіб, 26 громадян Туреччини і двох – Афганістану, вони не постраждали. Автобус був непристосований до перевезення такої кількості людей, частина пасажирів їхала у вантажному відділенні. 

12 пасажирів виявились дітьми, серед них – немовля віком лише 4 місяці. 

Ймовірним місцем призначення мігрантів була Німеччина. Як вони потрапили у Шенгенську зону, достеменно невідомо.

Затримали також громадянина Грузії, якого вважають спільником водія автобуса з мігрантами – він їхав в окремому авто попереду на деякій відстані, щоб передавати інформацію про патрулі. 

Також у четвер польські прикордонники повідомляли, що група нелегальних мігрантів з боку Білорусі закидала патруль у районі села Дубичі Церковні петардами й камінням.

 




Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: