У Єврокомісію призначили наступницю комісарки від Болгарії, яка пішла в уряд

фото
Вівторок, 19 вересня 2023, 11:56

Рада ЄС у вівторок призначила Іліану Іванову з Болгарії новою єврокомісаркою за пропозицією президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн.

Про це повідомила пресслужба Ради ЄС, пише "Європейська правда".

Призначення відбулося після відставки Марії Габріель з посади єврокомісара та розраховано на решту терміну повноважень Єврокомісії, який триває до 31 жовтня 2024 року.

 
Іліана Іванова
фото з сайту європарламенту

Фон дер Ляєн доручила Івановій портфель інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді.

"Пані Іванова має значний досвід у питаннях ЄС, будучи членом Європейської рахункової палати з 2013 року. До цього вона була членом Європейського парламенту з 2009 по 2012 рік, а також заступником голови Комітету з питань бюджетного контролю", – зазначила раніше голова Єврокомісії.

Парламент Болгарії 6 червня схвалив уряд на чолі з прем’єр-міністром, академіком Ніколаєм Денковим, який працюватиме наступні дев’ять місяців за погодженням між двома найбільшими парламентськими блоками – ГЕРБ-СДС і "Продовжуємо зміни – Демократична Болгарія".

У межах домовленості ексєврокомісарка Марія Габріель є віцепрем'єркою – міністеркою закордонних справ. Після завершення дев’ятимісячного періоду Габріель очолить уряд, а Денков стане головою МЗС.

Читайте також: Два уряди і жодної коаліції: як Болгарія вийшла з політичної кризи та що це змінить для України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: