Партія Ле Пен заявила, що повністю виплатила російську позику в 9 млн євро

Вівторок, 19 вересня 2023, 19:40

Ультраправа французька партія "Національне об'єднання" у вівторок оголосила, що повністю виплатила кошти, позичені у 2014 році в нині ліквідованого Першого чесько-російського банку.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro.

За словами керівника казначейства "Національного об’єднання" Кевіна Пфеффера, партія повернула наступнику Першого чесько-російського банку, компанії "Авиазапчасть", майже 6,089 мільйона євро, "включно з капіталом і відсотками".

"Це полегшення, враховуючи політичний аргумент, на який перетворився цей простий кредит", – сказав Пфеффер.

У партії заявляють, що таким чином повністю виплатили російський кредит у розмірі понад дев’яти мільйонів євро, узятий у 2014 році.

Ле Пен божиться, що російський кредит не впливав на діяльність її партії

"Національне об’єднання" стверджувало, що було змушене взяти гроші в російського банку провал на останніх виборах у Франції, у зв’язку з чим у партії тоді виникли проблеми з фінансуванням.

Наступник Марін Ле Пен на посаді голови "Національного об'єднання" Жордан Барделла раніше говорив, що хоче завершити історію з кредитом до виборів у ЄС у 2024 році, аби дистанціюватися від звинувачень у симпатіях до Росії.

Барделла планує виплатити всі борги партії – близько 26 мільйонів євро – до президентських виборів у Франції, запланованих на 2027 рік.

На минулорічних виборах до парламенту "Національне об'єднання" отримало рекордні для себе 89 мандатів, що збільшило його державне фінансування з 5,2 до 10,2 мільйона євро на рік.

Читайте також: Друг не на словах: як Марін Ле Пен відмовилася від Путіна, але продовжує йому допомагати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: