В уряді прогнозують все більше економічних суперечок на шляху України до ЄС

П'ятниця, 22 вересня 2023, 12:10

З наближенням вступу України до ЄС кількість економічних суперечок зростатиме і точитимуться вони часто довкола сільського господарства.

Про це в ефірі марафону "Єдині новини" розповів міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, пише "Європейська правда".

"З наближенням до Євросоюзу у нас кількість економічних дискусій буде збільшуватись. Треба виробляти імунітет до цих дискусій, бути розумними та прагматичними", – сказав він.

Сольський вважає, що боятися таких дискусій не варто, "а треба до цього готуватися, чогось вчитися, щось враховувати". "Не перша, і не остання дискусія", – зазначив він.

Міністр наголосив, що цього року Україна отримала від ЄС перелік законодавчих норм, які потрібно підготувати та змінити, і 40% з усього, що необхідно адаптувати для вступу в ЄС, пов'язано саме з сільським господарством і продуктами харчування.

Він пояснив це тим, що Україна є великою аграрною державою, де сільське господарство продовжує відігравати важливу роль і розвиватися навіть під час повномасштабної війни.

При цьому Сольський наголосив, що останніми місяцями Україна вперше зіткнулася з необхідністю обстоювати свою економічну позицію перед сусідніми державами. "Ми звикнемо до цього", – сказав міністр.

На думку торгового представника України Тараса Качки, останні заяви Польщі означають, що вступні переговори України з ЄС щодо сільського господарства вже фактично почались.

Читайте також: Компроміс не на користь Києва: що стоїть за рішенням Єврокомісії щодо українського зерна

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: