Глава МЗС Угорщини намагався виправдати блокування заяви ЄС щодо Карабаху

П'ятниця, 22 вересня 2023, 16:30

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто прокоментував інформацію про те, що його країна не дала згоди для затвердження заяви від імені всіх 27 країн-членів ЄС щодо ситуації у Нагірному Карабаху.

Про це угорський міністр написав у Facebook, повідомляє "Європейська правда".

За словами Сійярто, Угорщина та кілька інших країн-членів ЄС "зробили зауваження та пропозиції щодо спільної заяви".

"Але консенсусу не було досягнуто, тому високий представник ЄС (Жозеп Боррель – ред.) виступив із заявою від свого імені", – зазначив він.

Сійярто запевняє, що Угорщина виступає за мир у Карабаху.

"Після багатьох років настав час покласти край стражданням народу Карабаху. Ці односторонні заяви не приносять користі, але ООН надає чудову можливість обговорити їх особисто", – додав він.

Раніше редактор з питань Європи "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк повідомив, що Угорщина не дала свою згоду для затвердження заяви від імені всіх 27 країн-членів ЄС щодо ситуації у Нагірному Карабаху.

У заяві Борреля ішлось про те, що Азербайджан несе відповідальність за забезпечення прав і безпеки карабаських вірмен, включаючи їхнє право жити у своїх домівках без залякування та дискримінації. 

Примусове переміщення цивільного населення за допомогою військових чи інших засобів зустріне жорстку відповідь ЄС, зазначив глава дипломатії ЄС

Детально про останні події у Карабаху читайте у статті: Третя карабаська. Чому почалася нова війна на Кавказі та якими будуть її наслідки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: