Зеленський у Києві зустрівся зі спецпредставницею США з відбудови України

фото
Понеділок, 16 жовтня 2023, 17:32

Президент Володимир Зеленський у понеділок зустрівся зі спеціальною представницею США з питань відновлення України Пенні Пріцкер у межах її візиту до Києва.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомили в Офісі президента України.

Під час зустрічі Зеленський і Пріцкер обговорили питання макрофінансової допомоги Україні на 2024 рік, відновлення пошкоджених об’єктів, а також використання заморожених російських активів на потреби відбудови.

 
Фото: Офіс президента

Серед іншого, голова держави закликав американський бізнес інвестувати в найбільш перспективні галузі української економіки, а американські компанії – долучитись до відбудови енергетичної інфраструктури України.

У Байдена запевнили, що підтримка України залишається топпріоритетом США

"Ваш візит є сигналом міцної підтримки. Нам важливо розуміти, що Сполучені Штати готові допомоги Україні пройти зимовий період і захистити об’єкти критичної інфраструктури", – цитує Зеленського Офіс президента.

Це вже друга зустріч президента зі спецпредставницею США з відбудови України; раніше вони бачились на полях тижня високого рівня ООН у Нью-Йорку у вересні.

Нагадаємо, повноваження спецпредставниці охоплюють роботу з органами влади України, США і партнерів, а також із приватним сектором.

Читайте також інтерв'ю Пріцкер "Європейській правді": "Тепер, щоб Україна отримувала кошти, США висуватимуть умови щодо реформ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: