Глава МЗС Німеччини обіцяє підтримку Україні та Молдові попри кризу на Близькому Сході

Вівторок, 17 жовтня 2023, 13:23

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок пообіцяла Україні та її сусідці Молдові подальшу підтримку у боротьбі з Росією, незважаючи на кризу на Близькому Сході.

Про це Бербок заявила на четвертій Конференції прихильників Молдови, яка проходить у Кишиневі, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Die Zeit.

"У ці дні, коли ситуація на Близькому Сході тримає нас у напрузі, для мене важливо підкреслити: ми продовжуємо стояти пліч-о-пліч з Україною і з Молдовою", – зазначила глава німецького МЗС.

Вона додала, що Німеччина підтримуватиме Молдову в енергетичних та економічних питаннях, а також в реформах на шляху до вступу в ЄС і виділить на ці цілі 95 мільйонів євро наступного року.

Нагадаємо, федеральний міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер наголосив на важливості продовження фінансової підтримки України з боку США.

Крім того, міністерка фінансів США Джанет Єллен запевнила, що підтримка України залишається "пріоритетом" для Вашингтона на тлі ескалації арабо-ізраїльського конфлікту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: