Bild: ФРН розгорнула на Кіпрі спецназ на випадок евакуації німців з Гази й Лівану

Новини — Середа, 18 жовтня 2023, 17:43

Німецьке видання Bild із посиланням на джерела у безпекових колах повідомило, що ФРН розгорнула спеціальні підрозділи Бундесверу на Кіпрі, аби підготуватись до можливої операції у зв’язку із загостренням арабо-ізраїльського конфлікту.

Про це йдеться в публікації Bild, яку цитує "Європейська правда".

Видання стверджує, що розгортання спецпідрозділів пов’язане з необхідністю підготуватись на випадок, якщо Німеччині доведеться здійснювати операцію з евакуації німців, які перебувають у секторі Гази в заручниках або які працювали там і хочуть виїхати.

Серед іншого, Бундесвер розгорнув на Кіпрі командування армійських спецпризначенців разом зі спорядженням, а також військово-морські сили спеціального призначення – "на випадок розширення конфлікту й необхідності вивезення німців із Лівану".

Реклама:

Також на острівну державу перекинули спецпідрозділи Федеральної поліції Німеччини GSG 9, які спеціалізуються на звільненні заручників, й військово-транспортні літаки А400М і С-130.

"Ми на низькому старті й готові до будь-яких варіантів", – заявили Bild співрозмовники в уряді ФРН. Можлива операція може бути спрямована на звільнення німецьких заручників із полону ХАМАС чи евакуацію всіх громадян Німеччини із сектору Гази або з Лівану.

За даними Bild, евакуація із залученням німецьких спецпризначенців, якщо й відбудеться, то стосуватиметься "середньої двозначної кількості людей".

За даними Міністерства закордонних справ ФРН, наразі серед заручників ХАМАС перебувають вісім осіб з німецьким громадянством.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв докласти зусиль для звільнення заручників.

ЗМІ раніше також повідомляли, що Сполучені Штати відібрали близько двох тисяч військовослужбовців для підготовки до потенційного розгортання на підтримку Ізраїлю у війні з ХАМАС.

При цьому у Білому домі не виключили, що американські військові будуть залучені до звільнення заручників, захоплених у війні між Ізраїлем і ХАМАС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: