У Німеччині заявляють про брак кадрів для реалізації більш масової депортації нелегалів

Понеділок, 23 жовтня 2023, 14:14

Міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер готується представити план, який передбачає спрощення та прискорення процедур висилки нелегальних мігрантів, однак у поліції кажуть про нестачу кадрів для реалізації цих заходів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Rheinische Post.

"У середу я представлю на розгляд уряду наш комплексний законодавчий пакет, спрямований на збільшення кількості та прискорення репатріації мігрантів. Ті, хто не має права залишатися в Німеччині, повинні покинути нашу країну", – сказала Фезер.

Однак ще до того, як німецький уряд розглядатиме запланований пакет заходів, профспілка поліції Німеччини (GdP) попередила про масову нестачу кадрів в оперативних групах.

"Якщо депортацій буде значно більше, федеральній і земельній поліції доведеться залучити значно більше сил, ніж раніше. Ми прямуємо до неймовірного навантаження на поліцію лише через розробку законодавства", – сказав голова профспілки Йохен Копельке.

За його словами, для реалізації цих засобів необхідно ще понад 300 поліцейських.

"Якщо депортацій буде більше, нам знадобиться щонайменше така кількість додаткового особового складу", – підкреслив Копельке.

Раніше канцлер Олаф Шольц заявляв, що для скорочення нелегальної міграції владі доведеться масово депортувати тих, хто не має права залишатися в Німеччині.

Також Шольц казав, що ключовим інструментом у зменшенні напливу мігрантів до Європи є угоди про репатріацію з третіми країнами, та критикував лідерів інших держав за те, що вони борються з проблемою "жорсткою риторикою".

16 жовтня уряд Німеччини запровадив тимчасовий внутрішній прикордонний контроль на сухопутних кордонах з Польщею, Чехією та Швейцарією через міграційні проблеми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: