У Гагаузії закрили провадження щодо лідерки регіону за звинуваченням у зловживанні владою

Понеділок, 23 жовтня 2023, 21:56

Прокуратура молдовського автономного регіону Гагаузія припинила розслідування щодо башкана (голови) Євгенії Гуцул за звинваченням у у зловживанні владою та перевищенні посадових повноважень.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє місцеве видання Nokta.

Провадження щодо Гуцул порушили минулого місяця за скаргою двох гагаузьких активістів. Вони вказали, що башкан делегувала свої повноваження скандальному молдовському бізнесмену Ілану Шору, дозволивши йому запропонувати кандидатури Виконкому (уряду).

У зв’язку з провадженням прокуратура також звернулась до Народних зборів Гагаузії та попросила делегувати людину, яка буде представляти їхні інтереси у суді на процесі проти Гуцул.

Лідерка Гагаузії сказала прокуратурі, що саме вона, а не Шор, пропонувала Народним зборам кандидатури для призначення до виконавчої влади. Правоохоронці також заслухали гагаузьких депутатів, жоден із яких не мав претензій до Гуцул.

У молдовській Гагаузії затвердили склад виконкому

У результаті прокуратура регіону дійшла висновку, що дії башкана "не виходять за межі наданих їй законом прав і повноважень".

Один із гагаузьких активістів, який подав скаргу на Гуцул, Леонід Добров, назвав рішення "відпискою" та оголосив про пошук адвоката-добровольця, який може продовжити "цю справу".

Нагадаємо, у Гагаузії 14 травня відбувся другий тур виборів глави регіону. Перемогу здобула кандидатка від партії "Шор" Євгенія Гуцул.

Церемонія її інавгурації пройшла із порушеннями процедур. Згодом членів виконавчого комітету замість Євгенії Гуцул представляв Ілан Шор. 

Дивіться також відео "Європейської правди": Гагаузія: любов до РФ, гроші з ЄС і страх сепаратизму. Історія регіону під боком України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: