Фіцо хоче домовитися про депортацію біженців зі Словаччини назад до Угорщини

Вівторок, 31 жовтня 2023, 10:58

Глава словацького уряду Роберт Фіцо хоче домовитися про те, щоб Словаччина могла депортувати біженців назад до Угорщини.

Про це Фіцо сказав у понеділок на пресконференції на прикордонному переході Братислава-Райка, його цитує угорське видання Telex, пише "Європейська правда".

"Ми хочемо дати зрозуміти всім, що Словаччина готова і буде захищати свою територію від нелегальної міграції", – сказав Фіцо.

За його словами, Словаччина здатна зупинити біженців на угорсько-словацькому кордоні довжиною приблизно 650 кілометрів. Це робитимуть із залученням коней, собак, автомобілів, обладнаних тепловізорами, і безпілотників. На прикордонному переході Райка встановили водомет. 

Реклама:

"Ми нанесли на мапу частину кордону, де найчастіше відбувається незаконний перетин, тому ми зосереджуємо найважливішу техніку на цих ділянках", – сказав Фіцо.

За словами Фіцо, кожен нелегальний мігрант буде затриманий, та буде зроблена спроба депортувати його назад до Угорщини. Водночас Фіцо визнав, що поки не досяг відповідної угоди з урядом Угорщини. 

"Ми готуємо візит до Угорщини, де хочемо обговорити виконання зобов'язань, що випливають з угоди про реадмісію, але ця зустріч ще потребує подальших підготовчих переговорів", – додав глава словацького уряду.

На початку жовтня Словаччина відновила прикордонний контроль на угорському кордоні, оскільки за останні місяці до країни прибули більше мігрантів, ніж раніше. 

За словами Фіцо, у 2023 році угорсько-словацький кордон перетнули понад 46 тисяч нелегальних мігрантів. На своїй пресконференції в понеділок він повідомив, що через це до угорського кордону спрямують серйозні військові сили.

Напередодні Словенія продовжила поліцейські перевірки на кордоні з Хорватією та Угорщиною ще на 20 днів, до 19 листопада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: