У Франції закрили сім шкіл через зараження клопами

Субота, 7 жовтня 2023, 14:40

Франція була змушена закрити сім шкіл через зростаюче занепокоєння щодо зараження клопами.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Guardian.

"Клопи були виявлені на різних рівнях в ... я думаю, в 17 установах, і в даний час, коли я говорю з вами, сім установ закриті з цієї причини", – сказав міністр освіти Габріель Атталь в інтерв'ю телеканалу France 5.

Цього тижня французький уряд провів низку зустрічей, щоб розглянути різке зростання кількості повідомлень про випадки зараження клопами в той час, коли Франція приймає Чемпіонат світу з регбі і готується до Олімпійських ігор 2024 року в Парижі.

Раніше в п'ятницю міністерство освіти повідомило, що п'ять шкіл, в яких навчається 1 500 учнів, були закриті.

Раніше цього тижня влада оголосила про закриття двох шкіл – однієї в Марселі, а іншої у Вільфранш-сюр-Сон біля Ліона на південному сході Франції – на дезінфекцію.

"У нас майже 60 000 закладів, а тут ми говоримо лише про кілька десятків, але це правда, що випадки накопичуються. Необхідна негайна реакція, щоб ми могли обробити установи протягом 24 годин ", – сказав Атталь.

Він повідомив, що у співпраці з Міністерством охорони здоров'я та регіональними органами охорони здоров'я був підготовлений список "схвалених і визнаних" компаній, "щоб керівники шкіл мали контакти і могли втрутитися дуже швидко".

Муніципальна бібліотека в північному місті Ам'єн знову відкриється в суботу після того, як була закрита на кілька днів після того, як в громадських читальних залах були виявлені клопи, заявила мер міста Бріджит Фур.

За її словами, собака-шукач не виявив жодних слідів шкідників після того, як бібліотеку обробили.

Вважається, що десята частина всіх французьких домогосподарств за останні кілька років стикалася з проблемою клопів, що зазвичай вимагає проведення дезінсекції вартістю в кілька сотень євро, яку часто доводиться повторювати.

Останніми днями з’явилися численні нові повідомлення про місця, де помітили клопів – від потягів до шкіл та крісел кінотеатру. 

Ще у середу міністр з питань транспорту Клеман Бон заявляв, що з 37 випадків на залізниці, про які сповістили пасажири, перевірка не знайшла підтверджень жодному.

Міністр охорони здоров’я Орельєн Руссо запевнив, що ніяких підстав для паніки немає і про "нашестя клопів" не йдеться

У Франції постільні клопи перестали бути серйозною побутовою проблемою з 50-х років, але в останні 30 років знову з’явилися, що пов’язують і з адаптацією комах до інсектицидів, і з тим, що люди стали більше подорожувати у переповненому транспорті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: