Макрон виправдовується за свою відсутність на марші проти антисемітизму

Четвер, 16 листопада 2023, 09:05

Президент Франції Емманюель Макрон пояснив свою відсутність на недільному марші проти антисемітизму в Парижі, заявивши, що дискусії щодо його присутності "не мали місця".

Про це він сказав на пресконференції у швейцарському Берні, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro.

Макрон підкреслив, що його позиція щодо антисемітизму "ніколи не була двозначною, і він був "непримиренним" щодо цієї проблеми.

За його словами, "місце президента Республіки – не на маршах".

Реклама:

"Моя роль полягає в тому, щоб працювати над звільненням наших заручників і продовжувати зберігати єдність нашої країни в цей час, і ніколи не налаштовувати одну сторону проти іншої", – наголосив Макрон.

Він додав, що захист французів єврейського віросповідання "не означає знущання з французів мусульманського віросповідання".

Нагадаємо, паризький марш проти антисемітизму, що пройшов у неділю, поставив Макрона у незручне становище.

На Макрона тиснули, щоб він приєднався до міжпартійної демонстрації проти антисемітизму, і преса повідомляла, що він розглядав таку можливість. 

Але участь у акції означала би, що Макрон ішов би в одному натовпі поруч з лідеркою ультраправих Марін Ле Пен і главою ультраправої партії "Національне об'єднання"  Жорданом Барделлою, які підтвердили, що візьмуть участь у недільному марші.  Марін Ле Пен проводить ребрендинг своєї політсили як мейнстрімної партії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: