Розвідка Британії назвала головну дилему України і РФ, щоб убезпечити війська від дальніх ударів

П'ятниця, 24 листопада 2023, 10:17

У Міноборони Британії розповіли про дилему, з якою зіткнулись українські і російські командири, щоб убезпечити військових від ударів далекобійної зброї.

Про це йдеться у розвідувальному огляді британського міністерства щодо війни в Україні у п’ятницю, пише "Європейська правда".

Російські війська в Україні продовжують зазнавати масових втрат від українських високоточних ударів з великої відстані далеко за лінією фронту, відзначили британські аналітики.

10 листопада, ймовірно, понад 70 російських військових загинули в результаті удару по колоні вантажівок за 23 км від лінії фронту в селі Гладківка Херсонської області. Згодом, 19 листопада, удар по російських військовослужбовцях, які брали участь у церемонії нагородження або концерті в Кумачовому, ймовірно, призвів до десятків жертв.

Реклама:

У міністерстві відзначили, що Україна також зазнала подібних інцидентів: 3 листопада російська балістична ракета вбила 19 військовослужбовців 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади під час церемонії нагородження.

Військовослужбовці, які перебувають в зоні бойових дій, зазвичай добре обізнані з дальністю дії систем озброєнь свого супротивника, констатували британські аналітики.

Однак, зіткнувшись з реальністю дуже тривалих бойових дій, командири стикаються з гострою дилемою. Вони повинні знайти баланс між найкращою практикою розосередження військ, що робить їх менш вразливими до ударів, і повсякденною потребою збирати підрозділи разом для здійснення управління і підтримки бойового духу.

Напередодні у розвідувальній спільноті Міністерства оборони Великої Британії побачили ознаки того, що РФ почала реабілітувати бійців групи Вагнера.

Також розвідка Британії пояснила, чому бої навколо Кринок "незручні" для РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: