Пункт пропуску на кордоні з Польщею тимчасово обмежить роботу

Вівторок, 28 листопада 2023, 09:32

Пункт пропуску "Угринів – Долгобичув" на польсько-українському кордоні у вівторок, 28 листопада, тимчасово обмежить роботу.

Про це поінформували у Держприкордонслужбі України, повідомляє "Європейська правда".

За даними українських прикордонників, вони отримали інформацію від польських колег про те, що в пункті пропуску "Долгобичув" через ремонтні роботи відбудеться відключення електроенергії.

Орієнтовний час відключення – з 09:00 до 21:00 за київським часом.

Реклама:

У зазначений період оформлення суміжною стороною здійснюватиметься на мобільних терміналах.

"У звʼязку з цим пропуск вантажних транспортних засобів з повною масою до 7,5 тонн, а також автобусів буде тимчасово призупинено", – йдеться у повідомленні.

Водночас пропуск легкових автомобілів здійснюватиметься у звичайному режимі.

З 6 листопада на трьох пунктах перетину кордону Польщі з Україною триває акція протесту польських перевізників, які пропускають по кілька автомобілів на годину. Минулого тижня почалась блокада ще одного пункту пропуску – "Медика – Шегині". 

Протестувальники вимагають, серед іншого, запровадження комерційних дозволів для українських компаній на перевезення вантажів, за винятком гуманітарної допомоги та постачання для української армії; призупинення дії ліцензій для компаній, які були створені після початку війни в Україні, та їхньої перевірки.

Фермери блокують прикордонний перехід у Медиці у Підкарпатському воєводстві з 23 листопада. З понеділка блокада має стати цілодобовою і триватиме до 3 січня 2024 року.

Читайте детальну статтю про те, хто стоїть за блокадою українського кордону у Польщі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: