У Ліоні напали з ножем на єврейку, на дверях її дому намалювали свастику

Неділя, 5 листопада 2023, 10:56

У місті Ліон, що на південному сході Франції, в суботу скоїли напад на жінку єврейського віросповідання з ножем, імовірно, на ґрунті антисемітизму.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BFMTV.

Стверджується, що нападник подзвонив у двері жінці, а після того, як вона відповіла, наніс їй два удари ножем у районі живота й утік. Після нападу сім'я жінки знайшла свастику на дверях дому.

Наразі життю постраждалої віком за 30 років нічого не загрожує. Слідчі замовили судово-медичну експертизу, аби виключити самокаліцтво, й станом на суботу збирались допитати жінку.

Реклама:
У Франції повідомили, що подружжя з Молдови наносило зірки Давида на замовлення особи в Росії

Адвокат жінки Стефан Драй заявив BFMTV, що та подасть до поліції заяву за замах на вбивство.

"Сім’я, її родина й єврейська спільнота шоковані. Між словами й знаками є шлях для дій", – сказав він, додавши, що вважає напад "актом антисемітизму".

Після 7 жовтня, з моменту нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль, у Франції зафіксували 887 подій та інцидентів антисемітського характеру, у зв'язку з якими затримали понад 400 людей.

Серед іншого, у Парижі затримали пару з Молдови, яких звинувачують у тому, що вони наносили на будівлі зірки Давида "на замовлення третьої особи". В ніч з 30 на 31 жовтня в одному з округів Парижа на стінах намалювали близько 60 зірок.

Читайте також: Європейський фронт ізраїльської війни: як пропалестинські протести розкололи ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: