Франція зустрічає "Домінгос": шторм знеструмив тисячі домівок, постраждав рятувальник

Неділя, 5 листопада 2023, 12:22

У Франції із суботи триває шторм "Домінго", що прийшов із Атлантичного океану, призвівши до відключень світла в десятках тисяч домогосподарств і оголошення надзвичайної погодної ситуації у 12 департаментах.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на BFMTV.

Метеорологічна служба Франції зафіксувала пориви вітру швидкістю до 152 кілометрів на годину в департаментах Жиронда, Шаранта і Шаранта Приморська на південному сході.

У результаті негоди станом на ранок неділі без електропостачання перебували понад 160 тисяч домогосподарств, на додачу до 176 тисяч тих, кому не встигли відновити постачання після попереднього шторму "Сіаран" ("Кіран").

Реклама:

На відміну від "Сіарана", "Домінгос" виявився менш руйнівним, але місцева влада на південному сході Франції повідомляла про повалені дерева, а у місті В’єнн, що в центрі країни, отримав поранення один із рятувальників.

Шторм "Сіаран" спричинив лісову пожежу в Іспанії: 850 людей евакуювали

У низці міст, зокрема адміністративному центрі Жиронди – Бордо, місцева влада оголосила про призупинення або обмеження в роботі громадського транспорту. Негода зачепила й роботу аеропорту Ніцци, який залишався зачиненим до ранку неділі.

Станом на п’ятницю потужний шторм "Сіаран", який з минулого тижня ширився з півночі Європи, забрав життя щонайменше 14 людей і призвів до значних руйнувань та підтоплень.

Хоч у п'ятницю шторм відступив на півночі Франції та Атлантичному узбережжі, в деяких регіонах продовжувалися сильні дощі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: