Президентка Єврокомісії відповіла на побоювання, що вступ України загрожує безпеці ЄС

Середа, 8 листопада 2023, 16:04

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прокоментувала побоювання, що майбутній вступ України може посилити загрозу для безпеки і стабільності Євросоюзу через постійну загрозу з боку Росії. 

Про це повідомляє "Європейська правда". 

Фон дер Ляєн запитали, чи не бачить вона суперечності у заявах Єврокомісії, що розширення ЄС є інвестицією у безпеку і стабільність континенту, і тим, що до складу союзу збираються приймати Україну – яка зараз у стані війни і з частковою окупованою територією, а у разі завершення поточної "гарячої фази" залишиться ризик нової агресії з боку Росії.  

"Метою Росії було стерти Україну з мапи світу. Якби Росія мала успіх у цьому – уявіть, що це означало б для нашої безпеки. Добре, що Росія зазнала невдачі у своїх стратегічних цілях. Україна ж як держава, навпаки, сильніша, ніж будь-коли", – відповіла Урсула фон дер Ляєн. 

Реклама:

"І це демонструє, як важливо стабілізувати демократію в Україні, підтримувати Україну і подбати, щоб Україна змогла вистояти перед цією масштабною агресією, війною, яку розв’язала Росія", – додала президентка Єврокомісії. 

Також фон дер Ляєн відповіла на заяви свого попередника Жана-Клода Юнкера про те, що Україна не готова до членства у ЄС, оскільки вона "корумпована". 

Нагадаємо, у звіті, опублікованому 8 листопада, Єврокомісія рекомендувала державам ЄС розпочати з Києвом переговори про вступ, але перед тим Україна має виконати частину ще не втілених реформ. 

Дивіться також відео "ЄП" з поясненням рішення Брюсселя щодо України.

  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: