Рада ратифікувала приєднання України до Механізму цивільного захисту ЄС

Середа, 8 листопада 2023, 18:40

Верховна Рада ратифікувала угоду про приєднання України до Механізму цивільного захисту ЄС.

Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчить картка законопроєкту на офіційному порталі парламенту.

Зазначається, що 8 листопада Рада прийняла закон про ратифікацію угоди між Україною та ЄС щодо участі України у Механізмі цивільного захисту Євросоюзу (законопроєкт 0226). 

Дана угода  дозволить Україні повноцінно співпрацювати з ЄС у галузі цивільного захисту, зазначають у пояснювальній записці. Вона сприятиме зміцненню спроможності українських служб, дозволить залучати допомогу країн-членів Євросоюзу за підтримки Координаційного центру реагування на надзвичайні ситуації Механізму ЄС, а також сприятиме координованому наданню гуманітарної допомоги постраждалому населенню.

Реклама:

"Вітаю сьогоднішню ратифікацію в українському парламенті угоди про приєдання України до Механізму цивільного захисту ЄС", – відреагував єврокомісар з кризового реагування Янез Ленарчич. 

Він додав, що поточні обставини у Європі вимагають зміцнення національних служб цивільного захисту та більшої співпраці між службами різних країн. 

Нагадаємо, меморандум про приєднання України до механізму підписали ще у квітні. Україна стала 36-ю країною-учасницею. 

Механізм цивільного захисту Європейського Союзу називають найбільшою у світі системою скоординованого надання міжнародної допомоги в умовах надзвичайних ситуацій. До неї входять країни Євросоюзу та 9 близьких партнерів ЄС (Норвегія, Ісландія, Албанія, Боснія і Герцеговина, Чорногорія, Північна Македонія, Сербія, Туреччина та Україна). 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: