У Фінляндії попереджають про загрозу зв'язків РФ з Китаєм, Іраном і КНДР

Вівторок, 12 грудня 2023, 14:24

Посилення співпраці Росії з Китаєм, Іраном, Північною Кореєю та іншими її глобальними союзниками становить серйозну й довгострокову загрозу для європейських країн.

Як пише "Європейська правда", про це заявив міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен, інформує Reuters.

"Хоча ці питання не є публічними, те, що зараз РФ робить разом із Китаєм, Іраном, Північною Кореєю та іншими своїми союзниками, також з глобального півдня, довгостроково становить дуже серйозну перспективу", – сказав посадовець у своєму виступі.

За словами Хяккянена, як новий член НАТО, який має кордон з Росією протяжністю 1340 км, Фінляндія та її розвідувальні служби стежать за діями Москви по всьому світу.

Реклама:
Росія домовилась з Іраном разом протидіяти західним санкціям

Він назвав нову співпрацю Росії з її глобальними союзниками "системою погоди в політиці безпеки, яка, на жаль, викликає занепокоєння".

Раніше Рада Євросоюзу оголосила про санкції проти шести фізичних та п’яти юридичних осіб у зв'язку з військовою підтримкою Іраном агресивної війни Росії проти України.

Ці санкції ЄС стали першими, запровадженими в межах нового регламенту, спрямованого на протидію військової підтримки Росії з боку Ірану. Його ухвалили в липні цього року.

Перед цим Рада Євросоюзу вже наклала чотири пакети санкцій проти Ірану через військову підтримку Росії в її повномасштабному вторгненні в Україну.

Офіційно Тегеран визнав, що постачав Росії невелику партію дронів-камікадзе перед повномасштабним вторгненням в Україну в лютому 2022 року. Та ЗМІ неодноразово описували, як саме Москва отримує зброю від Ірану.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: