Обрання Трампа може "дуже сильно" вплинути на хід війни в Україні – Зеленський

Вівторок, 19 грудня 2023, 19:12

Президент Володимир Зеленський вважає, що перші рішення президента США, якого оберуть у 2024 році, можуть "дуже сильно" вплинути на хід війни в Україні.

Про це Зеленський сказав на пресконференції, повідомляє "Європейська правда".

Голова держави припустив, що в разі обрання президентом США Дональда Трампа "в нього точно буде інша політика", при цьому незалежно від конкретного кандидата важливими будуть його "перші сигнали" в політиці.

"Якщо політика наступного президента – ким би він не був – буде іншою до України, холоднішою або більш внутрішньою, тобто буде пріоритетність на внутрішній політиці, більш економною – то, я думаю, ці сигнали дуже сильно вплинуть на хід війни в Україні", – додав Зеленський.

Реклама:
Зеленський про можливе президентство Трампа: Хто б не був, сподіваємось на підтримку США

"Якщо одна потужна деталь випадає, механізм починає сипатись, і тому якщо ми дамо можливість випасти з платформи допомоги лідерам цієї допомоги – Сполученим Штатам, – це точно буде мати вплив і точно не позитивний на допомогу в Європі", – вважає він.

Колишній президент США раніше не раз говорив, що має "план" із забезпечення миру в Україні протягом 24 годин у разі повернення на найвищу посаду.

Минулого місяця Зеленський запропонував приїхати в Україну Дональду Трампу, який раніше заявив, що у ролі президента США міг би завершити війну між Росією та Україною за один день.

Але Трамп відмовився, пославшись на "конфлікт інтересів" із чинною адміністрацією Джо Байдена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: