В уряді Німеччини не вважають, що треба збільшити допомогу Україні

Середа, 27 грудня 2023, 13:46

Міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер заявив, що Берлін достатньо допомогає Україні під час загарбницької війни з боку Росії.

Як пише "Європейська правда", про це він сказав в інтерв’ю n-tv, відповідаючи на питання, чи має Берлін зробити більше на тлі затримки допомоги з боку США.

"Наразі не передбачається, що потрібно робити більше. Але в будь-якому випадку, ми повинні наполягати на кращому розподілі(фінансового) тягаря. Неприйнятно, щоб інші робили менше через те, що Німеччина робить більше", – вважає міністр фінансів.

Він зазначив, що Берлін постачає Києву системи озброєння, надає фінансову допомогу, а також пропонує захист українцям у самій Німеччині.

Реклама:
Посол похвалив уряд Шольца за допомогу Україні: "Робить усе правильно"

"Ми на боці України. Зрештою, там захищається європейський мирний порядок та свобода... Ми вже надаємо другу за величиною підтримку в світі. Німеччина фінансує добру половину всієї допомоги з Європи" – вказав Лінднер.

Раніше 70 видатних діячів науки та політики Німеччини розкритикували політику німецького уряду щодо України – вони вимагають більшої підтримки Києва без зволікань.

Нагадаємо, віцеканцлер Німеччини, міністр економіки Роберт Габек вважає, що Берлін має брати на себе більше відповідальності у протидії президенту РФ, який намагається зруйнувати післявоєнний порядок у Європі.

Перед цим канцлер Німеччини Олаф  Шольц заявляв, що Німеччина має бути готова до збільшення підтримки України на тлі послаблення підтримки іншими.

Дивіться також свіжу розмову "ЄвроПравди" із Сергієм Сумленним, засновником Ініціативного центру "Європейська стійкість" в Берліні, про зміну політики Німеччини щодо України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: