Зеленський: до кінця року ухвалимо всі рішення, які обіцяли Брюсселю

Середа, 6 грудня 2023, 19:20

Президент України Володимир Зеленський заявив, що до кінця року Україна виконає усі рішення у сфері євроінтеграції, необхідні для відкриття переговорів про вступ до ЄС.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав у зверненні до лідерів Групи семи.  

Зеленський зазначив, що Київ активно працює над тим, щоб отримати згоду Євросоюзу на відкриття з Україною переговорів про вступ. 

"Я дякую партнерам за відповідну допомогу й поради. Україна виконала рекомендації Єврокомісії, і до кінця цього року ми ухвалимо всі рішення, які обіцяли. Сподіваємось, що і Євросоюз виконає свою обіцянку перед Україною. Рішення про старт переговорів про вступ до ЄС – це потужна енергія для нас, енергія єдності", – заявив Володимир Зеленський. 

Реклама:

Як відомо, у звіті, опублікованому 8 листопада, Єврокомісія рекомендувала розпочати з Києвом переговори про вступ, але перед тим Україна має виконати частину ще не втілених реформ.

Питання щодо відкриття переговорів з Україною має обговорюватися на саміті лідерів Євросоюзу 14-15 грудня. 

Українська влада стверджує, що твердо налаштована виконати вимогу ЄС щодо прав меншин і зробити це якнайшвидше, можливо, навіть до грудневого саміту Євросоюзу.

В уряді заявили, що Верховна Рада вже цього тижня може ухвалити зміни до закону про нацменшини на виконання критерію Єврокомісії для відкриття переговорів про вступ із ЄС.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: