Уряд ФРН хоче витратити 200 млн євро на VIP-гелікоптери попри бюджетні проблеми

П'ятниця, 12 січня 2024, 20:31

У німецької опозиції викликали обурення закладені у проєкті федерального бюджету 200 мільйонів євро на придбання трьох нових гелікоптерів VIP-класу для потреб уряду.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", йдеться в публікації Spiegel.

Згідно з поточним проєктом федерального бюджету Німеччини, уряд хоче придбати три нові VIP-гелікоптери, які, попри нинішні фінансові труднощі, будуть використовуватися передусім канцлером Олафом Шольцом і міністром оборони Борисом Пісторіусом для внутрішніх перельотів.

Оновлення парку гелікоптерів обійдеться у 200 мільйонів євро.

Реклама:

Наразі для перельотів урядовців використовуються гелікоптери Eurocopter AS 532 Cougar Військово-повітряних сил Німеччини. Але, за словами інсайдерів, яких цитує Spiegel, вони "частіше перебувають у майстерні, ніж у повітрі".

Для термінових ситуацій, коли жоден із Cougar не може злетіти, Шольц користується гелікоптером федеральної поліції, пише Spiegel.

Опозиція розкритикувала плани уряду Німеччини, називаючи їх недоречними з огляду на фінансові труднощі в країні. "Хто у федеральному уряді серйозно вважає, що зараз для цього настав час?" – прокоментував представник блоку ХДС/ХСС Інґо Ґедехенс.

Здивування видатки викликали і у представників коаліційних партій Німеччини з огляду на протести фермерів проти урядових планів жорсткої економії.

Тепер бюджетний комітет Бундестагу має на засіданні до 18 січня вирішити, чи справді уряд отримає нові літальні апарати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: