Заступник генсека НАТО скептично оцінює наміри Трампа вивести США з Альянсу

Субота, 13 січня 2024, 09:48

Заступник генерального секретаря Північноатлантичного Альянсу Мірча Джоане у відповідь на питання, чи становить небезпеку для НАТО експрезидент США Дональд Трамп, заявив, що Америка зараз як ніколи потребує союзників.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав напередодні в інтерв’ю румунському телеканалу Digi24.

За словами Джоане, в кожній країні є "своя демократична гра", тож потрібно "набратись поваги й терпіння, аби побачити, що вирішить американський народ".

"Ми вже працювали з Трампом і тому повністю впевнені, що для Америки НАТО є місцем, де у них найбільше союзників в одній організації", – зауважив він.

Реклама:

"У цьому складному світі, де зростає роль Китаю, де Китай, Росія, Північна Корея та Іран створюють дуже складні альянси, США вкотре за останні 75 років усвідомлюють, наскільки цінними глобально є альянси НАТО та Америки", – додав заступник генсека Альянсу.

Трамп відповів, як ставиться до НАТО

Джоане також висловив упевненість, що після передвиборчого періоду ситуація "буде розвиватись у порядку конструктивної логіки", натякаючи, що в разі перемоги Трампа на виборах у США його дії не будуть відповідати попередній риториці.

Раніше єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон розповів, як Дональд Трамп на посаді президента США заявив європосадовцям, що Штати вийдуть з НАТО і що Європа не має розраховувати на допомогу у разі війни.

Водночас Конгрес США вже схвалив закон, який не дозволить жодному президенту вивести Сполучені Штати з НАТО без схвалення Сенату або Палати представників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: