В Італії розбираються, як їхні мощі отримав власник російського клубу, де відбулась "гола вечірка"

фото
Субота, 13 січня 2024, 10:58

Мощі святого Миколи Чудотворця, які Російській православній церкві нещодавно передав власник московського клубу "Мутабор", де відбулась так звана гола вечірка, могли бути незаконно вивезені з католицької єпархії міста Новара в провінції П’ємонт.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на La Stampa.

Хранителем реліквій Новари до 2016 року був іподиякон Франко Черруті. Його нещодавно викликали до єпархії для пояснень ситуації з мощами, які опинились у Росії.

На сертифікаті про справжність мощів, який показали в росЗМІ, було вказане ім’я Черруті, причому він був датований 2018 роком – тобто часом, коли священнослужитель уже не працював у Новарі.

Реклама:
 

Сам іподиякон стверджує, що не має стосунку до сертифікату, й допускає, що він може бути підробкою.

"Усі знають, що я був єдиною людиною в офісі, яка не мала (комп’ютера. – Ред.). Зараз не потрібно багато робити, аби підробити документи. Потрібне додаткове дослідження, аби зрозуміти, чи це фейк, помилка в даті чи хтозна що ще", – сказав він.

Раніше цього місяця російські ЗМІ показали відео, на якому власник відомого після "голої вечірки" московського клубу "Мутабор" Михаїл Данілов дарує одному з храмів Російської православної церкви частинку мощів святого Миколи Чудотворця.

Данілов стверджував, що придбав мощі у вересні 2023 року. При цьому Ватикан із 2017-го заборонив таку практику для боротьби з корупцією серед священників.

Російська служба "Радіо Свобода" встановила, що підпис Черруті стояв і на інших сертифікатах про справжність мощів, які дарували російські політики церквам РПЦ ще задовго до 2018 року.

"Гола вечірка" в "Мутаборі", під час якої російські "знаменитості" прийшли у відвертому одязі, спричинилась до переслідування російською владою її учасників.

У 2021 році ми розповідали, як священник церкви Святого Миколая у Неаполі звернувся до президента РФ Владіміра Путіна з проханням про кошти на реставрацію будівлі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: