Залужний поділився із топгенералом США аналізом бойових дій і прогнозами на рік

Вівторок, 16 січня 2024, 08:35

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів про телефонну розмову з главою Об’єднаного комітету начальників штабів США Чарльзом Брауном.

Про це він розповів у своєму Telegram-каналі, пише "Європейська правда".

Залужний зазначив, що поінформував генерала Брауна про ситуацію на полі бою в цілому та докладно на окремих ділянках фронту, а також поділився результатами аналізу бойових дій у 2023 році та прогнозами на 2024-й. 

"Разом з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США обмінялися думками стосовно питань, що становлять взаємний стратегічний інтерес", – повідомив Залужний.

Реклама:

Нагадаємо, за даними ЗМІ, США хочуть, щоб Україна деталізувала свій план ведення війни проти РФ.

На цю тему із президентом України Володимиром Зеленським говоритиме, зокрема, радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван.

Тим часом Конгрес США досі не ухвалив багатомільярдний пакет підтримки України. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба попередив, що "час спливає" для збільшення військової допомоги.

Крім того, у США провели вже два раунди переговорів з Україною про безпекові зобов’язання. За словами посла Сполучених Штатів в Україні Бріджит Брінк, США прагнуть підписати з Україною безпековий договір.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: