Глава МВС не виключила процедури заборони ультраправої "Альтернативи для Німеччини"

Вівторок, 16 січня 2024, 17:27

Федеральна міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер вважає, що процедура заборони ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" можлива.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Spiegel.

Такий крок є "найгострішим мечем", сказала Фезер.

"Я не виключаю цього – навіть якщо перешкоди для цієї "останньої інстанції конституції" будуть високими", – зазначила вона.

Реклама:

За словами Фезер, не повинно скластися враження, що лунають заклики до заборони партії через те, що політики не досягають жодного прогресу в плані аргументації.

Вона також не виключає заборони "Молодіжної альтернативи", молодіжної організації партії. Це лише об'єднання, і його може заборонити Федеральне міністерство внутрішніх справ.

"Якщо умови дотримані, то ви можете це зробити", – сказала Фезер, маючи на увазі розслідування, які проводить Відомство з питань захисту конституції у федеральних землях. У кількох східнонімецьких федеральних землях "Молодіжна альтернатива" класифікується як підтверджено правоекстремістська, в інших – підозрюється у цьому.

Раніше лідер правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" в землі Північний Рейн-Вестфалія Мартін Вінценц спровокував расистський скандал під час свого виступу на прийомі політичної сили в місті Дуйсбург.

Нагадаємо, у другій половині 2023 року ультраправа "Альтернатива для Німеччини" стабільно посідала друге або й навіть перше місце в рейтингах, відображаючи розчарування німців політикою чинного коаліційного уряду на чолі з Олафом Шольцом.

Читайте також: Ультраправа загроза: що стоїть за стрибком популярності "друзів Путіна" у Німеччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: