У міськраді Берліна влаштували бойкот лідерці фракції "Альтернативи для Німеччини"

відео
Четвер, 18 січня 2024, 17:45

Майже всі депутати Палати представників Берліна 18 січня вийшли із зали під час виступу лідерки фракції ультраправої "Альтернативи для Німеччини" ("АдН") Крістін Брінкер.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на берлінське суспільне радіо rbb24.

Бойкот відбувся на тлі дискусії, ініційованої представниками "Зелених" у міській раді Берліна. Вони вимагали обговорити розслідування порталу Correctiv, згідно з яким представники "АдН" обговорювали з правими екстремістами депортацію нащадків мігрантів.

Коли до трибуни вийшла Брінкер і почала скаржитись на навмисну критику партії, "зелені", соціал-демократи, представники Християнсько-демократичного союзу та "Лівих" по черзі вийшли з пленарної зали. Залишились лише депутати "АдН" і члени берлінського Сенату (уряду).

Реклама:

Учасники імпровізованого бойкоту пізніше стверджували, що ця акція не була узгоджена.

"Я не хочу слухати, як праві екстремісти виправдовуються і брешуть після нещодавніх викриттів про правоекстремістські мережі. Тому ми спонтанно покинули пленарне засідання після перших же речень", – розповів лідер фракції ХДС у Берліні Дірк Штеттнер.

Шольц схвалив протести проти крайніх правих

Напередодні стало відомо, що Крістін Брінкер влітку 2023 року була присутня на зустрічі праворадикалів у квартирі колишнього сенатора від ХДС із питань фінансів Петера Курта, куди також прийшов австрійський ультраправий політик Мартін Зеллнер.

Лідерка фракції "Альтернативи для Німеччини" у берлінській міській раді виправдовувалась, що заздалегідь не знала, хто буде присутній на зустрічі і з ким вона там зустрінеться. А коли побачила – "була шокована аудиторією" і швидко пішла.

Нагадаємо, після розслідування Correctiv у багатьох містах Німеччини пройшли акції проти правого екстремізму, а на демонстрації в Потсдамі з’явилися у тому числі канцлер Олаф Шольц та міністерка закордонних справ Анналена Бербок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: