У Швейцарії відкинули критику Росії через проведення глобального "саміту миру"

Четвер, 18 січня 2024, 19:38

Голова Федеральної ради Швейцарії Віола Амгерд вважає необґрунтованою критику Росії стосовно майбутнього глобального саміту, присвяченого мирному врегулюванню в Україні.

Про це, як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Blick, Амгерд сказала журналістам 18 січня в кулуарах Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Президентка Швейцарії вказала, що прихильність Швейцарії до України добре сприймається іншими країнами.

"Швейцарія завжди на боці міжнародного гуманітарного права… Коли ви на боці цивільного населення, ви на правильному боці", – додала Амгерд.

Реклама:
ЗМІ: Глобальний "саміт миру" відбудеться в Женеві

Росія регулярно критикує Швейцарію через "відмову від нейтралітету" у зв’язку з підтримкою України в повномасштабній війні. Глобальний "саміт миру" Москва взагалі назвала "марним і шкідливим".

Нагадаємо, Швейцарія погодилась організувати саміт на прохання України, про що обидві держави оголосили в понеділок, 15 січня, під час візиту Володимира Зеленського до Берна.

Обидві країни вже почали роботу над зустріччю, але низка деталей, як-то дата заходу та перелік учасників, ще не були узгоджені. Зеленський натякнув, що Росію на глобальний "саміт миру" запрошувати не будуть.

Десять пунктів "формули миру" "ЄвроПравда" публікувала тут.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: