У Зеленського підтвердили, що "готують ґрунт" для можливої зустрічі з Орбаном

Понеділок, 22 січня 2024, 10:02

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак вважає можливою зустріч президента України Володимира Зеленського та прем’єра Угорщини Віктора Орбана і підтвердив, що для цього "готують ґрунт".

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна". 

Єрмак висловив упевненість, що діалог між Києвом і Будапештом "точно рухається" до зустрічі лідерів. 

"Ми точно рухаємося до зустрічі Зеленського й Орбана. Це і буде головним завданням під час нашої з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою зустрічі з Сійярто (главою МЗС Угорщини. – Ред.) 29 січня в Ужгороді", – сказав очільник ОП.

Реклама:

"Ми домовилися витратити стільки годин, скільки буде потрібно, щоб проговорити усі питання і прийти до розуміння, коли, де та з якими потенційними домовленостями може відбутися зустріч між президентом України та прем’єр-міністром Угорщини", – сказав Андрій Єрмак.

Він додав, що під час зустрічі 29 січня українська сторона хоче "пройтися по усьому спектру питань", та що з Угорщиною потрібно говорити й налагоджувати конструктивний діалог, тому що це сусід України, а також член ЄС і НАТО. 

Раніше Сійярто заявив, що проведе зустріч з очільником МЗС України Дмитром Кулебою в Ужгороді.

Він нагадав, що мав розмову з главою Офісу президента України Андрієм Єрмаком, під час якої він сказав, що зустріч Зеленського з Орбаном матиме сенс, "якщо це може дати результат".

Перед цим Зеленський та Орбан коротко перетнулися в Аргентині під час візиту на церемонію інавгурації новообраного президента. Орбан тоді сказав, що прийняв запрошення Зеленського поговорити про питання двосторонніх відносин, але з умовою, що міністри закордонних справ підготують зустріч.

Читайте також: Угорщина може зарити сокиру війни? Пояснюємо, хто примушує Орбана "помиритися" з Україною

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: