Трамп оскаржив заборону участі в праймериз у штаті Мен

Середа, 3 січня 2024, 07:34

Колишній президент США Дональд Трамп подав апеляцію до суду штату Мен на рішення держсекретаря штату про виключення його з виборчих бюлетенів під час первинних виборів (праймериз) Республіканської партії через його роль у заколоті в Капітолії 6 січня 2021 року.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє CNN.

За словами експрезидента, держсекретар штату Шенна Беллоуз є "упередженим керівником", який не має законних повноважень розглядати позов про його дискваліфікацію з виборів.

Він додав, що Беллоуз, яка представляє демократів, повинна була взяти самовідвід від вирішення цього питання, і що вона не надала колишньому президенту достатнього часу та можливості представити свій захист.

Реклама:

"Президент Трамп виконав усі вимоги, викладені законодавчим органом штату Мен, та має право бути включеним до виборчого бюлетеня республіканських праймериз", – написав Трамп в апеляції.

Він також заявив, що Беллоуз "не забезпечила законну належну правову процедуру" та "допустила численні юридичні помилки й діяла свавільно".

Наприкінці грудня експрезиденту США Дональду Трампу заборонили балотуватися в президенти під час первинних виборів (праймериз) Республіканської партії на території штату Мен.

Держсекретар штату аргументувала своє рішення 14-ю поправкою до конституції США, яка забороняє балотуватися учасникам заколоту. Трампа звинувачують у підбурюванні до дій його прихильників, які призвели до штурму Капітолія в січні 2021 року.

Раніше Республіканська партія штату Колорадо звернулася до Верховного суду США з проханням втрутитися після того, як верховний суд Колорадо дискваліфікував Трампа від участі в партійних виборах (праймериз) в штаті.

Крім того, Верховний суд штату Мічиган відхилив позов із вимогою заборонити колишньому президенту США Дональду Трампу брати участь у праймериз.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: