Підсанкційний ексголова спецслужби Сербії отримав нагороду від Путіна

Вівторок, 30 січня 2024, 19:26

Колишній керівник Агентства безпеки та інформації Сербії Александар Вулін, який перебуває під санкціями США, отримав від російського президента Владіміра Путіна нагороду – орден Дружби.

Як пише "Європейська правда", про це повідомила балканська служба "Радіо Свобода".

Вулін отримав орден від Путіна за "великий особистий внесок у розвиток і вдосконалення співробітництва" між спецслужбами Сербії та РФ у сфері "забезпечення державної безпеки та захисту національних інтересів".

Нагороду колишній сербський політик нібито отримав із рук директора Служби зовнішньої розвідки Сергєя Наришкіна під час візиту до Москви.

Реклама:

Наришкін нібито похвалив Вуліна за те, як він "зміг успішно протидіяти викликам і загрозам спільним інтересам сербського та російського народів у складних і часто драматичних умовах міжнародного середовища".

Александар Вулін до призначення головою сербської розвідки був міністром оборони та внутрішніх справ країни. У 2020 році у статусі міністра оборони він офіційно проголосив концепцію "сербського світу", схожу з "рускім міром" – "захистимо всіх сербів, де б вони не жили".

У липні 2023 року США наклали на Вуліна санкції, звинувативши його у використанні посадових повноважень для підтримки Росії. Після цього той пішов у відставку, а згодом став сенатором Республіки Сербської - ентитету у складі Боснії і Герцеговини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: