У Білорусі заявили про затримання офіцера запасу: стверджують, що працював на Україну

Середа, 31 січня 2024, 10:17

У Білорусі заявили про затримання співробітниками КДБ офіцера запасу, який, як стверджують, нібито працював на спецслужби України.

Як пише "Європейська правда", інформацію про це озвучили в ефірі основного державного телеканалу "Беларусь 1", повідомляє БЕЛТА.

За даними державних ЗМІ Білорусі, затриманим виявився Микола Степанович Воропай, який народився у Сумській області. При ньому нібито був документ із грифом "Цілком таємно", який, як стверджують, він купив для української розвідки.

В ефірі також показали самого затриманого, який розповів, що українські спецслужби цікавилися спільними навчаннями Білорусі та РФ, а також секретними документами, пов'язаними з навчаннями ОДКБ.

Реклама:

Білоруські ЗМІ стверджують, що затриманий був завербований українським офіцером Петром Бобирем. Він начебто передавав інформацію українському офіцеру не тільки особисто, а й завантажуючи дані на "хмарні" сервіси.

Під час затримання в машині Миколи Воропая нібито виявили близько 800 документів, які він роздобув під час роботи на силові структури. У нього також, як заявляють, вилучили чимало флешок з аналогічним вмістом.

Нагадаємо, білоруський КДБ 23 січня провів масові рейди проти колишніх політв'язнів і родичів теперішніх політичних бранців. Наступного дня рейди продовжувались.

У постановах силовиків фігурували статті про фінансування екстремістських формувань та участь у них.

Білоруські правозахисники повідомили про десятки затриманих.

Генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич засудила нещодавню хвилю рейдів і арештів у Білорусі.

У США заявили про намір посилювати санкції, а також вживати інших заходів проти режиму Александра Лукашенка в Білорусі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: