У Британії засудили подкастерів-неонацистів, які закликали вбити принца Гаррі та його сина

П'ятниця, 5 січня 2024, 09:18

Двоє ведучих подкасту, які закликали убити принца Гаррі та його маленького сина, були звинувачені у білому супремасизмі й засуджені британським судом. 

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило агентство АР.

Як заявив суд, Крістофер Гіббонс і Тайрон Паттен-Волш сповідували расистські, антисемітські, ісламофобські, гомофобські і жінконенависницькі погляди і заохочували слухачів свого подкасту "Lone Wolf Radio" до насильницьких дій проти етнічних меншин.

Майже половина британців – за позбавлення принца Гаррі королівського титулу після виходу шоу на Netflix

Реклама:

Пара ведучих заявляла, що "біла раса, ймовірно, зазнає геноциду, якщо не буде вжито заходів для боротьби з ним". Вони схвально висловлювалися про день, коли так звані "расові зрадники" будуть повішені, особливо ті, хто має міжрасові стосунки. 

В одному з епізодів Гіббонс заявив, що герцог Сассекський повинен бути "притягнутий до відповідальності і страчений за зраду", а сина Гаррі, Арчі, якому зараз чотири роки, він назвав "істотою", яку "слід прибрати".

За повідомленням лондонської поліції, 40-річний Гіббонс був засуджений до восьми років ув'язнення. 36-річний Паттен-Волш отримав сім років ув'язнення. Обидва будуть на випробувальному терміні протягом трьох років після звільнення.

"Докази свідчать, що ви хочете жити у світі, де домінують білі люди, і тільки для білих людей. Ваше викривлене мислення полягає в тому, що біла раса поступилася занадто великим впливом чорношкірим і азійцям, євреям і мусульманам, геям, білим лібералам і білим людям у змішаних стосунках", – заявив суддя Пітер Лоддер.

Хоча Паттен-Волш і Гіббонс мали право дотримуватися своїх переконань – незалежно від того, наскільки вони "абсурдні й образливі для цивілізованого суспільства", – Лоддер заявив, що вони зайшли надто далеко.

BBC виплатить компенсацію колишній няні Вільяма й Гаррі через скандал щодо інтерв’ю з Діаною

Двоє лондонців прославляли правих екстремістів, які здійснили масові вбивства в Норвегії, Крайстчерчі (Нова Зеландія) і Чарльстоні (Південна Кароліна). 

У липні суд присяжних Королівського суду Кінгстона визнав їх винними за вісьмома пунктами звинувачення у заохоченні тероризму.

Гіббонса також визнали винним за двома пунктами звинувачення у поширенні терористичних документів через свою онлайн-бібліотеку, яка налічувала понад 2 000 передплатників.

Коммандер Домінік Мерфі, який очолює контртерористичний підрозділ лондонської поліції, сказав, що матеріали, які вони поширювали, "є саме тими, які можуть втягнути вразливих людей, особливо молодь, у тероризм".

Нагадаємо, уряд Великої Британії підготував законодавчі зміни, які пропонують охопити визначенням екстремізму всіх, хто "підриває" інститути країни та її цінності.

Торік у серпні уряд Британії визначив список загроз національній безпеці з 89 пунктів, який, зокрема, включає ймовірну нову пандемію, здатність РФ порушити глобальні поставки енергоносіїв та екстремальні погодні умови.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: