США заявили, що знищили станцію хуситів з управління дронами, БПЛА та перехопили ракету

Четвер, 1 лютого 2024, 07:58

Центральне командування Збройних сил США (CENTCOM) повідомило, що 31 січня та 1 лютого Сполучені Штати знищили наземну станцію управління безпілотниками бойовиків-хуситів в Ємені, 10 дронів, а також перехопили протикорабельну балістичну ракету.

Про це інформує "Європейська правда".

Як йдеться в повідомленні, американські сили завдали удару та знищили наземну станцію управління БПЛА, а також 10 ударних дронів в порядку самооборони.

"Американські сили виявили наземну станцію управління БПЛА та ударні БПЛА в контрольованих хуситами районах Ємену та визначили, що вони становлять безпосередню загрозу для торгових суден і кораблів ВМС США в регіоні", – зазначають у CENTCOM.

Реклама:
Хусити заявили, що атакували військовий корабель США, Пентагон спростував

В іншому повідомленні йдеться, що есмінець США USS Carney, що діє в Аденській затоці, у середу перехопив протикорабельну балістичну ракету хуситів та їхні дрони.

Раніше CENTCOM повідомив про удар по позиціях повстанців-хуситів у Ємені, де, як стверджується, готувалась до запуску ракета класу "земля-повітря".

Це не перший удар США по позиціях хуситів. Вони вже здійснювали їх як в односторонньому порядку, так і спільно з Великою Британією та іншими союзниками.

Хусити почали атакувати судна в Червоному морі в листопаді 2023 року нібито на підтримку палестинців у секторі Гази, де триває війна між Ізраїлем і терористичним угрупованням ХАМАС.

ЗМІ раніше повідомили, що адміністрація президента США Джо Байдена розробляє плани тривалої військової кампанії проти хуситів у Ємені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: