Україна й Німеччина провели чергову дводенну консультацію про "гарантії безпеки"

Четвер, 1 лютого 2024, 20:16

Делегації України та Німеччини провели дводенний раунд переговорів щодо укладання домовленості про безпекові зобов’язання відповідно до рамкової угоди "Групи семи" на Вільнюському саміті НАТО.

Про це, як пише "Європейська правда", 1 лютого повідомив Офіс президента.

Українська делегація, яку очолив заступник керівника ОП Ігор Жовква, обговорила з представниками ФРН "формулювання ключових положень угоди, термінологію та юридичні формальності".

"Представники України та Німеччини домовилися про графік подальшої комунікації між переговорними групами на найближчий час", – додали в Офісі президента.

Реклама:

Раніше цього місяця канцлер Німеччини Олаф Шольц натякнув на те, що незабаром можна буде оголосити про укладання угоди про "гарантії безпеки" з Україною. Після цього відбувся інший дводеннйи раунд переговорів між Києвом і Берліном.

Як відомо, більшість двосторонніх угод між Україною і партнерами, які приєдналися до рамкової декларації G7, ще на етапі переговорів. У середині січня підписали першу фіналізовану угоду – між Україною та Сполученим Королівством – під час візиту до Києва прем'єра Британії Ріші Сунака.

"Європейська правда" детально розповідає про значення цього документа у статті Безпека без гарантій. Пояснюємо, що увійшло до договору з Британією та чому це – перемога.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: