Сенат США ухвалив чергове процедурне рішення щодо пакета з коштами для України

Субота, 10 лютого 2024, 08:17

Сенат США 9 лютого ухвалив чергове процедурне рішення для подальшого схвалення законопроєкту з додатковим фінансуванням України, Ізраїлю і союзників у Індо-Тихоокеанському регіоні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Hill.

За процедурний крок, який дозволить вносити поправки в законопроєкт, проголосували 64 сенатори проти 19 за 50 необхідних голосів.

Група сенаторів від Республіканської партії вже планує подати поправки, які б стосувались захисту південного кордону США – хоча на голосуванні раніше цього тижня погоджений двопартійний пакет міграційної політики був відхилений.

Реклама:
Зеленський закликав делегацію Конгресу США схвалити пакет допомоги Україні

Як уточнила посол України у США Оксана Маркарова, наступне засідання Сенату щодо законопроєкту заплановане 10 лютого о 19:00 за Києвом, до нього вже зареєстрували 70 проєктів поправок.

Нагадаємо, законопроєкт передбачає 61 мільярд доларів для України на підтримку її зусиль з протистояння агресії РФ, 14 мільярдів доларів для Ізраїлю у його війні проти ХАМАС і ще 4,83 мільярда доларів для підтримки партнерів в Індо-Тихоокеанському регіоні, зокрема Тайваню, і стримування агресії з боку Китаю.

8 лютого Сенат США зробив важливий процедурний крок до ухвалення пакета. Проте шанси на його схвалення у Палаті представників поки залишаються невизначеними. 

Детальніше про це – у статті "Промінь надії з США".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: