Сійярто знову поскаржився, що його називають "другом Путіна"

Субота, 10 лютого 2024, 13:01

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто вважає несправедливими, що на угорську владу навішують ярлик "друзів Путіна", хоча насправді вона просто порушує "стратегічні питання".

Про це, як пише "Європейська правда" з посиланням на 24.hu, він сказав на панельній дискусії в Інституті політичних наук Гарвардського університету 9 лютого.

На думку голови угорського МЗС, Будапешт часто "порушує важливе питання, а інші вдають, що нічого не сталося". Це, на його думку, свідчить про те, що в останні роки не було простору для аргументованого діалогу зі стратегічних питань і що "ситуація постійно погіршується".

"Якщо ми висуваємо таку вимогу, то у відповідь отримуємо не обговорення, не вивчення того, як ми можемо знайти рішення, а навішування ярликів друзів Путіна, кремлівських пропагандистів або, можливо, російських шпигунів", – поскаржився він.

Реклама:
Сійярто нарікає, що прихильників "перемир’я" в Україні називають агентами РФ

Сійярто додав: угорський уряд завжди був чесним щодо своєї стратегії та цілей, що "можливо завдяки унікальній політичній стабільності в країні".

"Тому ми можемо дозволити собі говорити те, що ми робимо, і робити те, що ми говоримо", – пояснив угорський міністр.

Нагадаємо, що лиш нещодавно шефу Сійярто, прем’єр-міністру Угорщини Віктору Орбану не сподобалась заява глави МЗС України Дмитра Кулеби, який назвав його проугорським політиком.

Це сталось після зустрічі очільників зовнішньополітичних відомств обох країн наприкінці січня в Ужгороді, яка стала кроком зі спроби налагодження відносин Києва й Будапешта.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: