Чеські фермери протестують у Празі на 500 тракторах і вантажівках

Понеділок, 19 лютого 2024, 13:21

Чеські фермери у понеділок, 19 лютого, на 500 тракторах, вантажівках та іншій великій сільгосптехніці влаштували протест біля будівлі Міністерства сільського господарства у Празі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на dpa.

Чеські фермери незадоволені зростання витрат і екологічними нормами ЄС.

Акція протесту спрямована проти програми ЄС "Європейський зелений курс" (Green Deal), яка має на меті досягнення кліматичної нейтральності в блоці до 2050 року. Фермери засуджують правила, пов'язані з цією ініціативою, як надто обтяжливі і кажуть, що від них вимагають занадто багато.

Реклама:
 
dpa
 
dpa

Фермери також гніваються на уряд прем'єр-міністра Петра Фіали, заявляючи, що вони потребують більше субсидій і менше бюрократії від влади.

На своїй акції протесту в понеділок вони тримали плакати з написами "Врятуйте вмираюче сільське господарство" і "Зупиніть бюрократичний терор".

Хоча багато вулиць у центрі міста було перекрито, великого транспортного хаосу вдалося уникнути.

Міністр сільського господарства Марек Виборний заявив інформаційному агентству CTK, що він хотів би бачити переговори за круглим столом, а не протести, які паралізують Прагу. Він також звинуватив фермерів у тому, що вони мають політичні цілі.

"Європейський зелений курс" – це пакет законів ЄС, які покликані дозволити Європі досягти кліматичної нейтральності до 2050 року. Зміни в законодавстві включають, серед іншого: обмеження на використання пестицидів і добрив. Вони також включатимуть реалізацію стратегії "від ферми до столу", яка спрямована на забезпечення більш здорових продуктів харчування.

Нагадаємо, польські фермери анонсували повну блокаду українських перевезень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: