Німеччина та Україна домовились про партнерство в сфері охорони здоров’я

П'ятниця, 2 лютого 2024, 18:16

Німеччина та Україна домовилися про тіснішу співпрацю у сфері охорони здоров'я та медсестринства.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Tagesschau.

Згідно зі спільною декларацією, підписаною в Берліні, співпраця має бути розширена у сферах охорони здоров'я, боротьби з інфекційними та неінфекційними захворюваннями, реабілітації та психічного здоров'я.

Паралельно з відбудовою, Україна планує далекосяжні реформи в системі охорони здоров'я. Плани включають, серед іншого, обмін експертами та фахівцями в рамках навчальних заходів, обмін знаннями про організаційні структури та реформи в секторі охорони здоров'я, а також контакти між національними органами охорони здоров'я, фондами та медичними установами.

Реклама:

Федеральний міністр охорони здоров'я Карл Лаутербах пояснив, що загарбницька війна Росії проти України особливо впливає на систему охорони здоров'я країни.

З початку війни було задокументовано понад 1 500 нападів на медичні заклади та медичний персонал.

Федеральний уряд надав Україні підтримку на загальну суму 28 мільярдів євро з початку війни, в тому числі на охорону здоров'я. Крім того, Німеччина вже прийняла понад 900 поранених і надала їм медичну допомогу.

У середині січня в Єврокомісії повідомили, що понад 3 тисячі українських пацієнтів були переведені для отримання спеціалізованої допомоги в лікарні по всій Європі за допомогою Механізму цивільного захисту ЄС.

З вересня 2022 року в польському Жешуві почав роботу хаб для евакуації українців, яких везуть на лікування до інших країн Європи. Проєкт фінансується коштами Механізму цивільного захисту ЄС і є частиною ширшої програми медичної евакуації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: