У Будапешті відбувся багатотисячний марш на підтримку дітей на тлі "педофільського скандалу"

фото
Середа, 21 лютого 2024, 22:17

Кілька тисяч людей, переважно молодь, 21 лютого взяла участь у марші мовчання на підтримку постраждалих дітей, який відбувся на тлі відставки президентки Каталін Новак після помилування причетного до насильства над неповнолітніми.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Telex.

Маршрут процесії пролягав від Мосту Свободи в угорській столиці до площі Лайоша Кошута, розташованої навпроти парламенту. Учасники тримали запалені смолоскипи й нечисленні плакати на кшталт "Система є проблемою".

 
Фото: Telex

На площі учасники зупинились, а представники двох об'єднань, які організували ходу, і працівники системи освіти Угорщини виголосили промови. Вони критикували уряд за недостатні кроки для протидії насильству над дітьми й небажання влади взяти на себе відповідальність за "педофільський скандал".

Реклама:
 
Фото: Telex

Акція закінчилась після 20:00 і минула мирно та без значних ускладнень дорожнього руху.

Нагадаємо, Каталін Новак оголосила про намір піти з посади президента Угорщини після того, як її рішення щодо помилування чоловіка, засудженого як співучасника за приховування справи про сексуальне насильство в дитячому будинку викликало величезний суспільний резонанс.

Орбан вважає відставку президентки правильною, але "втратою для країни"

Скандал, який розгорівся нещодавно, пов’язаний із рішенням Каталін Новак помилувати близько двох десятків людей у квітні 2023 року, напередодні візиту Папи Римського.

Серед них виявився заступник директора дитячого будинку, який допомагав колишньому директору приховувати злочини. Директор був засуджений до 8 років ув'язнення за сексуальне насильство над кількома неповнолітніми хлопчиками в 2004-2016 роках.

Читайте також: "Педофільський землетрус" Орбана. Чому угорську політику лихоманить і як це вплине на Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: