Грузія, включно з прем’єром, у річницю вторгнення висловила підтримку Україні

Субота, 24 лютого 2024, 12:18

Ключові посадовці Грузії виступили із заявами на підтримку України до 2-ї річниці повномасштабної війни, у тому числі прем’єр, який звинувачував Київ у прагненні "відкрити другий фронт у Грузії".

Про це повідомляє "Європейська правда".

Прем’єр Іраклій Кобахідзе, який обіймає цю посаду з початку лютого, у своїй заяві у Facebook перерахував усі нещастя, які Росія завдала Україні своєю війною, прямо згадавши країну-агресора. 

"Війна спричиняє жертви і руйнування щодня, вона має закінчитися… Грузія твердо стоїть на боці дружнього українського народу, що проявляєтьс не лише у словах, але й потужній політичній та гуманітарній підтримці. Бажаю дружньому українському народу миру, суверенітету і територіальної цілісності", – заявив Кобахідзе.

Реклама:

При цьому нещодавно Кобахідзе заявив, що Київ буцімто "хоче відкрити другий фронт" у Грузії. Такі заяви неодноразово лунали від політиків керівної "Грузинської мрії" у відповідь на дорікання, що Грузія недостатньо рішуче підтримує Україну. 

МЗС Грузії у своїй заяві наголосило, що Росія нападом на Україну порушила засадничі принципи міжнародного права та висловило непохитну підтримку суверенітету і територіальній цілісності України.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі, яка у відкритому конфлікті з владною командою та критикує її як антизахідну, опублікувала окреме відеозвернення до українців.

"Росії не вдалося знищити Україну і зломити ваш спротив. Росії не вдалося розділити Європу і відділити Європу від вас. Є цілковита солідарність, є підтримка, успіх і перемога – за вами", – заявила вона. 

Читайте також: Ще більш проросійська Грузія: чому зміна уряду в Тбілісі лише прискорить зближення з Москвою

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: